Print

KAOS är en festival i Mellerud som startade
2010
och som arrangeras av föreningen Kulturkaos.

Musik skapar gemenskap. KAOS är musik. Vi vill att du som besökare till KAOS ska känna att du är en del av en större gemenskap och det var därför som festivalen en gång startade. Att det går att ha massa kul även i Mellerud bevisades när vi arrangerade första KAOS 2010. Med fyra musikarrangemang i ryggen vill vi fortsätta att ge en bred och mångfacetterad publik chansen att se Sveriges bästa och mest aktuella artister på plats i Mellerud. Vi bryr oss inte om hur du ser ut, vad du tror på eller hur mycket du tjänar. Det enda du behöver ha är passion för musik!

2014 var helt fantastiskt! Herregud Mellerud, vilken kväll! Agnes, Medina och Daniel Adams-Ray bjöd på en show som Mellerud inte skådat tidigare och publiken vägrade sluta dansa. Tillsammans med en hel del nya akter, som vi lär få höra mer om i framtiden, var KAOS 2014 den 16 augusti i PD Lundgrens park något som besökarna kommer prata om länge.
Läs mer om KAOS 2014!

2012 satsade vi på en endagsfestival i augusti. Det blev en riktigt lyckad kväll i PD Lundgrens park där vi hade byggt upp två stycken scener (Virrvarr och Kalabalik). Eldkvarn, Den SvenskaBjörnstammen och Linnea Henriksson var några av artisterna som röjde loss. Ledningsgruppen var riktigt nöjda med det nya festivalformatet och efteråt lät de meddela att detta var något att satsa vidare på.

2011 vågade vi inte lita på vädret. Vi tog det säkra före det osäkra och arrangerade KAOS inomhus. Vid en försommarkväll på Kulturbruket på Dal kunde lokala talanger visa Dalslandspubliken vad de gick för. Carolina Wallin Peréz, Melleruds största musikexport just nu, stod som huvudakt och totalt fick publiken se nio akter som alla var förankrade i regionen.

2010 klev KAOS för första gången ut i rampljuset och anordnade en brakande tvådagars festival på Rådavallen i Mellerud. The Ark, The Sounds, Looptroop Rockers och Petter var några av artisterna som uppträdde inför en glad, men regnblöt publik. Trots all glädje, kärlek och entusiasm som låg bakom denna festival kunde vi inte göra något åt vädrets makter. KAOS upplevde sommarens två blötaste dagar vilket förvandlade Rådavallen till en swimmingpool.